FC Fredericia var bagud ved pausen efter, at Nykøbing var kommet foran på et tvivlsomt straffespark. I anden halvleg vendte opgøret på hovedet, og efter de 90 minutter kunne FC Fredericia notere sig for en sejr på 3-2, der betyder, at holdet er på tredjepladsen.

FC Fredericia tog på en råkold eftermiddag imod Nykøbing, der forud for kampen indtog sjettepladsen i NordicBet Ligaen. Selvom gæsterne er oprykkere er de ikke til at kimse af. Det er et hold, der er godt sammentømret, og med rutinerede spillere som Jacob Egeris, Mathias Gehrt og Lars Pleidrup, kombineret med de målfarlige spillere Mathias Kristensen og Sebastian Koch, har Nykøbing et hold, der kan byde alle på til dans i NordicBet Ligaen.

Til opgøret var FC Fredericia uden Tobias Anker og Christian Tue i forhold til det seneste opgør mod FC Helsingør. Til gengæld var Mathias Kristensen og Jeppe Gertsen igen med på bænken, og det det gjorde, at det var status quo i forhold til antallet af disponible spillere i FC Fredericia-truppen.

Fra start lagde FC Fredericia et tryk på gæsterne, der blev presset langt tilbage på deres egen banehalvdel. Første gang FC Frederica var farlige var efter ti minutter, da Andreas Lausen tog sig af et frispark på kanten af feltet, men forsøget reddede Jannich Storch nemt.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Fem minutter senere var Patrick Egelund på spil. Han modtog bolden i feltet efter Kristian Kirkegaard spillede ham fri i højre side af feltet. Egelund tog bolden over til venstrebenet og sparkede på mål. Storch halvklarede kun forsøget, og på returen fik Egelund fat i bolden og skudt på mål og var lige ved at score, men ind kom bolden ikke.

Første gang Nykøbing var på spil, var efter 25 minutter, da bolden blev smækket ind i feltet til Mathias Kristensen, der fik skudt på mål, men forsøget røg langt over mål. Bolden røg til gengæld ikke over mål efter 41 minutter, da Nykøbings Nicolai Jessen spillede Sebastian Koch i dybden. Inde i feltet faldt Koch i græsset, da Alexander Nybo forsøgte at pille bolden fra ham. Dommere Jonas Bøgelund pegede resolut på straffesparkspletten på trods af, at FC Fredericia protestererede kraftigt over, at der ikke var kontakt mellem Nybo og Koch, da sidstnævnte faldt.

Straffesparket stod dog ved magt, og sikkert omsatte Mathias Kristensen det til en 1-0-føring, som også var stillingen ved pausen efter en første halvleg, som FC Fredericia ellers havde domineret bedømt ud fra boldbesiddelsen og chancerne.

Efter 52 minutter fik FC Fredericia hul på bylden. Andreas Lausen skød på mål fra kanten af feltet. Forsøget ramte stolpen, men returbolden fik Alexander Jensen fat og efter tilfældigheder lykkedes det Kristian Kirkegaard at få bolden i kassen.

Efterfølgende pressede Nykøbing på og havde flere nærgående forsøg, men efter 57 minutter slog FC Fredericia kontra, da Lars Pleidrup tabte bolden midt på banen. Kirkegaard sendte Patrick Egelund alene afsted mod Jannich Storchs mål. Inde i feltet lykkedes det Egelund at afdrible gæsternes keeper og sætte bolden sikkert i mål.

Kort tid efter var Egelund tæt på at blive dobbelt målscorer, da Anders Holvad spillede ham i feltet, men forsøget ramte stolpen. I momentet efter slog Nykøbing kontra, hvor bolden havnede hos Nicolai Jessen efter en pasning fra Koch. Jessen kom fri i feltet, men i den direkte duel mod Alexander Nybo vandt FC Fredericia-keeperen den direkte duel.

Som kampen skred frem trak FC Fredericia sig længere tilbage. Det skete blandt andet i takt med, at FC Fredericia skiftede ud. I den periode blev Andreas Lausen først skiftet ud med Samson Iyede, og sidenhen afløste Mikkel Basse og Jonathan Kjær henholdsvis Valance Nambishi og Nicolaj Ritter.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia lurede på kontrachancer, hvor indskiftningen af Iyede skulle give fredericianerne et værktøj til at true Nykøbings tunge bagkæde, og netop det skete i det 89. minut. Samson Iyede fik bolden i højre side i feltet, og på bagerste stolpe fik Iyede spillet Anders Holvad fra. På trods af en spids vinkel lykkedes det Holvad at score sit fjerde sæsonmål.

I slutminutterne var Iyede tæt på at komme på måltavlen, men Storch fik reddet forsøget, og i stedet lykkedes det Jacob Egeris at score til slutresultatet 3-2 efter en nedfaldsbold, men kort tid efter fløjtede Bøgelund opgøret af. Dermed overhaler FC Fredericia Hvidovre i tabellen og kravler op på tredjepladsen á point med Lyngby på andenpladsen.

Næste gang FC Fredericia løber på banen er 27. november på udebane mod Hvidovre.

Skriv en kommentar