AC Horsens rykkede mandag aften op i Superligaen efter en sæsons fravær. Det skete efter en sejr på 4-0 mod FC Fredericia på Monjasa Park.

FC Fredericia og AC Horsens tørnede mandag aften sammen i NordicBet Ligaen. En sejr ville med sikkerhed sende Horsens tilbage i 3F Superligaen efter en sæsons fravær, og det kunne mærkes på tilskuerinteressen til opgøret. Der var stor opbakning til gæsterne fra Horsens, og også mange interesserede fredericianere var til stede på lægterne. I alt var 3.116 på plads på Monjasa Park på opgøret.

Til at starte med var det ikke til at se, at AC Horsens skulle jagte en sejr for at være sikker på oprykning før sidste spillerunde. Horsens havde spilovertaget, men FC Fredericia havde de farligste chancer. Først smækkede Kristian Kirkegaard, der blev kåret til årets spiller før kampen, ind i feltet, og der manglede bare en fod på bolden før, at det var blevet meget farlig. 

Mere farligt blev det efter 13 minutter. Samson Iyede fik bolden i dybden, og den hurtige nigerianske angriber fik skudt på mål i feltet. Med et hårdt spark fik han presset Mataj Delac til en redning, der gav hjørnespark, men tættere på kom FC Fredericia ikke.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I stedet slog Horsens til lidt ud af det blå. På gæsternes første store chance slog Lirim Qamali til efter 23 minutter. Han fik bolden efter et indlæg fra Thomas Santos, og samme mønster gentog sig et par minutter, da Horsens igen kom fri i FC Fredericias venstre side. Denne gang var det Aron Sigurdsson, der rundede FC Fredericias forsvar, og fik bolden ind i feltet til Aron Sigurdsson, der fik sparket bolden i mål til 2-0.

Mere skete der ikke i første halvleg, men det gjorde der til gengæld fra anden halvlegs start. Lirim Qamali scorede til 3-0 kort tid inde i anden halvleg og punkterede kampen, hvor spændingen ebbede ud med det hurtige mål i anden halvleg. 

AC Horsens havde det resultat de skulle bruge, og FC Fredericia havde ikke den fornødne kvalitet på dagen til at presse gæsterne. FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, tog konsekvensen. Han lavede en firedobbelt udskiftning efter 57 minutter. Ud gik Erik Nissen, Patrick Egelund, Peter Makrillos og Oliver Olsen, og ind i stedet kom Anders Holvad, Marcus Hannesbo, Alexander Jensen og Christian Ege.

Indskiftningen fik stabiliseret FC Fredericia, der fik et spilovertag i takt med, at Horsens blot ventede på kampen blev fløjtet af, og de igen kunne kalde sig Superliga-hold. Samson Iyede blev efter 71 minutter spillet i dybden igen, og Iyede fik igen afsluttet på kassen, men ligesom det var tilfældet tidligere, var Delac på plads og fik pareret bolden ud til hjørnespark.

Chancen gav FC Fredericia endnu mere blod på tanden, men det blev ikke rigtig farligt. I stedet fik Horsens scoret til 4-0, da Anders K. Jacobsen blev spillet i dybden, og sikkert lagde bolden ind over Oscar Hedvall i FC Fredericias mål. Kort tid forinden var der blev henstillet til, at der ikke blev affyret mere pyroteknik, da kampens dommer Simon Duerlund Rasmussen i så fald ville afbryde kampen. Ved målet holdt Horsens-fansene derfor den eventuelt medbragt pyroteknik væk.

adp-as.dk

Pyroteknikken blev ikke antændt, men i stedet røg der et banner i vejret med “Superliga” Horsens’ fanafsnit, og de kunne efter sejren på 4-0, lade jublen bryde løs, og hylde deres helte, der er tilbage i Superligaen.

Der resterer en spillerunde i Superligaen. AC Horsens møder i sæsonens sidste kamp Hvidovre på Casa Arena, mens FC Fredericia møder den anden oprykker, Lyngby, på udebane på søndag.