FC Fredericia har indgået en to-årig aftale med den 23-årig offensivspiller Nicklas Røjkjær, der kommer til klubben fra Silkeborg IF.

FC Fredericia har længe haft et godt øje til Nicklas Røjkjær, men muligheden for at hente den 23-årige kantspiller har først været der nu.

– Vi har forsøgte allerede at hente Nicklas for to år siden, og vi har fulgt ham tæt siden. Det er en spiller som kommer til at forstærke vores i forvejen stærke trup, og vi forventer at han glider nemt og hurtigt ind på holdet, da han har et stort kendskab til os fra sin tid i andre danske klubber, siger Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia.

Det er ønsket om mere spilletid, der får Røjkjær til FC Fredericia.

– Det er klart, at jeg har brug for mere spilletid, end det er lykkedes mig at tilkæmpe mig i Silkeborg IF i den seneste sæson, hvor det blev til mindre end 200 minutters førsteholdsfodbold. Derfor er jeg glad for at have fået muligheden for at skifte til FC Fredericia i NordicBet Ligaen, hvor jeg glæder mig til at bidrage mere til holdet og hjælpe med at jagte en topplacering i en række, der kun er blevet mere og mere stærk gennem årene, siger Nicklas Røjkjær.

Nicklas Røjkjær vendte efter ophold i FC København, Viborg FF og Esbjerg fB i oktober 2020 hjem til SIF, hvor han spillede i det meste af sin tid som ungdomsspiller. Som U19-spiller havde han stor succes, var topscorer i U19 Ligaen, etableret landsholdsspiller på DBUs ungdomslandshold (i alt 27 kampe på U16-U19-landsholdene) og et varmt navn på den danske talenthimmel. Derfor prøvede han talentet af i FC København, som han skiftede til i sommeren 2016. Inden Nicklas Røjkjær skiftede til FCK, nåede han at få debut på SIFs bedste hold.

– Vi har haft en god dialog med Nicklas Røjkjær omkring hans situation og behovet for mere spilletid, og det er derfor glædeligt, at det er lykkedes at lave en aftale med FC Fredericia, som vi kender som en rigtig god og ambitiøs klub. Røjkjær har været en værdsat spiller i vores trup, som med sine tekniske kompetencer og fodboldintelligens har været en rigtig god mand at råde over, men vi forstår også godt, at han har brug for mere spilletid, end vi har kunnet tilbyde i SIF, hvor der er stor konkurrence på hans foretrukne position, og derfor sender vi ham videre med stor tak for indsatserne og alt muligt held og lykke i Fredericia, siger Silkeborgs sportschef Jesper Stüker.

Nicklas Røjkjær har i sin karriere spillet for store klubber som FC København, Viborg FF, Esbjerg fB og Silkeborg IF. I denne sæson er det blevet til 12 kampe og et mål for Silkeborg IF.