FC Fredericia presses bagfra i tabellen, da Hobro vandt deres kamp i denne runde. Derfor vil en sejr lune på udebane mod HB Køge.

Hobros offensiv har sæsonen igennem været et issue, og når man samtidig ikke kan lukke af defensivt, giver det kvaler. Det har de måtte sande, men mod Fremad Amager lykkedes det dem at holde nullet, og ligeledes fik de bolden i kassen. Det udmøntede sig derfor i en sejr, der rykkede dem fra 11. til niendepladsen med et point mere end FC Fredericia på tiendepladsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der skal til at point på kontoen for FC Fredericia. At have et nedrykningsspøgelse hængende over hovedet er aldrig sjovt, og kigger man på fredericianernes kvaliteter, så er holdet også bedre end det, men når man er i sådan en situation så kan der begynde at spille mentale faktorer ind. Derfor gælder det først og fremmest for FC Fredericia at komme fri af nedrykningskampen hurtigst muligt, og så er ambitioner om den ene eller anden placering længere oppe i tabellen ligemeget. Skulle der ske en overraskelse og FC Fredericia vender det hele på bøtten, og får sneget sig med i oprykningsspillet, så er det over al forventning, men mindre kan også gøre det. Først og fremmest skal FC Fredericia sørge for at bevare deres status i 1. division, og alt udover det er bonus i en sæson, der ellers er til glemmebogen.

Forude venter en kamp mod HB Køge, der i de seneste tre kampe i landets næstbedste række har hentet to sejre og spillet en kamp uafgjort. Den ene sejr kom tilmed mod Vejle, hvor lejesvenden fra Brøndby, Yousef Salech, der har scoret fire mål i tre kampe, indledte målstimen. Der venter derfor ikke nogen nem opgave for FC Fredericia, der får deres opgave for, hvor de særligt skal være opmærksom på fysisk stærke Salech. Netop Salechs styrke i feltet er noget, som FC Fredericia tidligere har haft svært ved at håndtere, og det har derfor formentlig været et af fokuspunkterne i optakten til kampen, hvor fredericianerne også har skulle indstille sig på at må undvære Simon Bækgård, der fik rødt kort i kampen inden landsholdspausen mod Hvidovre.

Forud for opgøret er FC Fredericia et point væk fra nedrykningsstregen, som Hillerød og Nykøbing er under. Der er kampstart mellem HB Køge og FC Fredericia søndag klokken 13:00.