FC Fredericia er endnu ikke helt ude af topkampen i NordicBet Ligaen. Efter en flot præstation vandt fredericianerne 5-1 på hjemmebane mod Nykøbing.

Det var sidste udkald for FC Fredericia. Efter nederlaget til FC Helsingør så det mere end svært ud i forhold til oprykningschancerne, men FC Fredericia jagtede den spinkle chance. Det var med Peter Makrillos, Samson Iyede og Erik Nissen i startopstillingen i forhold til den seneste kamp. Det var i stedet for Nicolaj Ritter, Mathias Kristensen og Jeppe Gertsen, hvor sidstnævnte ikke var med i truppen grundet en skade.

Særligt Makrillos var tændt fra start. Efter ti minutter var han med et drømmehug ved at bringe FC Fredericia i front. Kristian Kirkegaard erobrede bolden i Nykøbings opspil, og spillede australieren, der huggede bolden på overlæggeren ind. 

Mere held havde FC Fredericia fem minutter senere. Samson Iyede sprintede fra Nykøbing-forsvareren Jacob Egeris, der overhovedet ikke kunne følge med de nigerianske lyn, der kom ind i feltet, hvor han på klodset vis blev væltet af Egeris. Det kostede et gult kort til stopperen, og gav et straffespark til FC Fredericia. Det tog Anders Holvad sad af, og med et velovervejet skud i midten af målet scorede den rutinerede offensivsspiller sit sjette sæsonmål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Efter 20 minutter var Peter Makrillos igen på spil. Australieren ramte endnu engang overlæggeren. FC Fredericia var derfor uheldige med ikke at være større foran, og efter en halv times spil var Nykøbing tæt på at udligne. Et indlæg fra højre havnede i pandebrasken på NordicBet Ligaens topscorer, Mathias Kristensen. Oscar Hedvall diskede dog op med en stor redning, og det gjorde, at FC Fredericia bevarede føringen. 

I stedet kunne Anders Holvad slå til igen efter 35 minutter Kristian Kirkegaard fik bolden i Nykøbings felt, og han spillede bolden på tværs til Holvad, der med et følt spark scorede sit og holdets andet mål i kampen. Fem senere slog FC Fredericia til igen. Samson Iyede havde bolden på kanten af Nykøbings felt, og han spillede bolden videre til Patrick Egelund, der med et brag af et skud scorede via underkanten af overlæggeren og bragte FC Fredericia foran 3-0, som var stillingen ved pausen.

Pausen benyttede FC Fredericia til en tredobbelt udskiftning. Paradoksalt skiftede Nykøbing ikke ud, selvom det var dem, der var spillet helt ud af Monjasa Park. Målscorerne Holvad og Egelund blev skiftet ud sammen med Oliver Olsen, og de blev afløst af Nicolaj Ritter, Mathias Kristensen og Marcus Hannesbo.

Netop Hannesbo var tæt på at komme på tavlen efter 51 minutter, da han løb fra Nykøbings forsvar. Ind kom bolden dog ikke, men det gjorde den efter 54 minutter, hvor kampen endegyldigt blev afgjort. Kristian Kirkegaard blev nedlagt i Nykøbings felt, og FC Fredericias topscorer, scorede sikkert sit 14. sæsonmål.

adp-as.dk

Som minutterne gik sparede FC Fredericia flere spillere. Efter 58 minutter blev Christian Ege erstattet af Andreas Lausen og efter 65 minutter kom Christian Tue på banen i stedet for Peter Makrillos. Dermed havde FC Fredericia allerede 25 minutter før slutfløjt benyttet sig af alle deres indskiftere. Det vidnede om et FC Fredericia-hold i fuld kontrol, der fortsat jagter den spinke mulighed for at spille med om topplaceringerne i NordicBet Ligaen,.

Det var sporadisk med chancer i den sidste del af kampen. Nykøbing havde indstillet sig på nederlaget, og FC Fredericia havde ikke nogen grund til at jagte flere mål med den store føring. Dertil lå det formentlig i baghovedet, at der venter en ny kamp på onsdag mod Hvidovre, hvor endnu en sejr er kravet for at holde liv i muligheden om oprykning.

Inden kampen sluttede var det dog tid til endnu et mål. Det skete med fire minutter tilbage af opgøret, hvor Kristian Kirkegaard spillede Alexander Jensen, der spillede bolden tilbage i feltet til Christian Tue, som sikkert scorede til 5-0. 

I kampens overtid lykkedes det Nykøbing at komme på  tavlen efter et hjørnespark, der blev taget kort. Mikkel Juul blev spillet på kanten af feltet, og med et brag af et langskud fik han bolden ind bag Hedvall til slutresultatet 5-1.