Eyal Lovett Trio, hvad er det er anmelderens første indskydelse, et kort research og det ses det ikke er en hvem som helst der denne gang gæster tøjhuset til FredagsJam.

Eyal Lovett er betegnet som en interessant, ny jazzpianist og bandleder i det europæiske jazzmiljø. Han har vundet flere musik priser og er veluddannet. Denne dag bestod trioen af:  Eyal Lovett – klaver, Jan Sedlák – kontrabas, Aidwn Lowe – trommer.

Publikum fik en mellemøstlig musikalsk jazzet krydderiblanding med et snert af Brazilian bossa nova hvor kompositionerne i samme nummer kunne springe fra almindelig europæiske jazz til mellemøstlig toner, fra både harmonisk mol med forstørrede sekund som skridt i skalaer, uvant for de fleste europæer men smukt. Men her slutter denne anmelders musikalske evner om musikteori brat, så resten må eksperter på området tilføje.

Jeg holder mig til, at de tre meget dygtige musikere gav en dejlig 45 minutters koncert med store oplevelser indbygget, bassen havde flere solide solo, hvor han i flot sammenspil med pianoet spillede både synkron og ren solo virkeligt flot. Trommer udviste nyskabning ved at spille med både fingre, whiskers og forskellige stikker, både samtidig og forskudt, denne trio havde virkelig styr på lydbillede. Lange numre med flere stemningsbilleder indlagt og man henvistes både til en svingende natklub stemning og til drømmeland i de langsomme numre. Virkelig flot musik, der sluttede med stående klapsalver til trioen.

Jam denne fredag var særlig god, da der var en del unge islæt, ja unge der faktisk spillede godt. Tordenskjolds soldater var på pladsen, men det var de unge talenter også, dejligt at se der blev givet plads til dem, de spillede flere af de gamle klassikere, ja FredagsJam var på denne dejlige efterårsdag dejlig lang og klangfuld.

Hvad der dog overraskede, udover det sædvanlige, var Hans Esbjerg, der er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Hans besøger ofte FredagsJam, denne gang var han dog i særdeles fin form startende med slowboat to china, hvorefter han kørte løs, og viste hvilken fantastisk pianist han er, og den særlig rytme han har i hele kroppen og indlevelses evne til det sidste af finger spidserne. Virkelig flot musik og spændende at se Hans helt indleve sig denne fredag.

De øvrige Jammer skal ikke forklejnes, alle leverede en flot indsats denne dag uanset om det var mundharpe, guitar, bas, piano, trommer og hvad der ellers var på denne dag, hvor der var et fornuftigt besøg af publikum.