Efter Per Christensens mediestorm skulle 3F finde en ny formand. Indtil der kunne afvikles en ekstraordinær kongres skulle der konstitueres en formand. Valget faldt på næstformand Tina Christensen, der fik et par måneder i stolen. Nu glæder hun sig til atter at være næstformand.

53-årige Tina Christensen endte i slutningen af januar med at indtage en af de mest magtfulde positioner i Danmark. Hun blev af 3F’s hovedbestyrelse konstitueret formand, en post der er lig med stor indflydelse på dansk politik – og særligt i en tid med en socialdemokratisk regering.

Tina Christensen blev valgt som næstformand på 3F’s kongres i 2016, en post hun siden har været meget glad for. At hun skulle ende som formand lå ikke i kortene – og hun valgte heller ikke at stille op, da den ekstraordinære kongres lige før påske skulle vælge en ny formand.

Efter en veloverstået kongres med stående bifald til Tina Christensen faldt der mere ro på salen. Nu var der valgt en ny formand, og Tina Christensen kunne vende tilbage til hendes post som næstformand. Det er ikke fordi samarbejdspartnerne i 3F’s daglige ledelse er nye – tværtimod er der tale om de samme.

Henning Overgaard skifter titlen som forbundssekretær ud med titlen som formand, Tina Christensen vender tilbage til hendes rolle som næstformand – og Søren Heisel fortsætter som hidtil i hans rolle som forbundssekretær.

Skidt afsæt – men nu skal 3F videre

Tina Christensen fik en hård start som konstitueret formand. Det politiske spor fortsatte, så der skulle fortsat være fokus her – samtidig med, at der skulle styr på den medieopmærksomhed, som 3F ikke havde regnet med.

Nu kan Tina Christensen sænke skuldrene en smule. Med succes fik hun 3F gennem krisen, og har kunnet give en sund fagforening videre til hendes kollega, Henning Overgaard.

– Det er en følelse af, at nu har vi en organisation der bakker op om det nye hold der er sat. Det er jeg rigtig glad og rigtig stolt af. Det har været nogle hårde måneder med turbulens. Jeg blev konstitueret på en noget trist baggrund, og det var selvfølgelig et skidt afsæt, siger Tina Christensen og fortsætter:

– Det jeg har haft fokus på er, at holde ploven i fugen. 3F skulle rykkes fremad som organisation, vi skulle fastholde vores position som Danmarks stærkeste fagforening, og vi skulle fortsætte vores fagpolitiske arbejde for fuld damp. Det har til tider været svært, men det er det fokus har været.

Hun trådte op på talerstolen til den ekstraordinære kongres som formand, og trådte ned som næstformand. Men det er også den rolle hun gerne vil udfylde.

– Jeg holder rigtig meget af at være næstformand og håber selvfølgelig på opbakning til det. Jeg har mange spændende opgaver, og mange politiske og faglige opgaver jeg skal til at kaste mig endnu mere over, nu hvor formandskasketten er givet videre, siger Tina Christensen.

Klar til den nye ledelse

Lige nu mangler der en forbundssekretær i 3F, efter Henning Overgaard blev valgt som ny formand. Det er ikke første gang i historien – og med en ordinær kongres i efteråret bliver denne post besat. Derfor venter også en intern valgkamp frem mod kongressen. Men Tina Christensen bakker fuldt op om Henning Overgaard – og vil gerne fortsætte et parløb med ham på den anden side af den ordinære kongres også.

– Henning er ualmindelig god kollega. Jeg har samarbejdet med ham siden 2016 hvor vi begge blev valgt. Han er en rigtig god samarbejdspartner også. Jeg er sikker på, at det hold vi stiller, der er jeg virkelig stolt over at han er i spidsen. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Tina Christensen.

Skal det fortsætte efter den ordinære kongres?

– Hvis kongressen vil det, så skal det, lyder det med et grin fra Tina Christensen.