Et flot omend ikke fuldt besat Tøjhuset nød søndag eftermiddag tonerne til Griegs 3. violinsonate i c-mol et dynamisk værk, trods det er i mol og Schuberts store Fantasi for violin og klaver (C-dur).

Koncerten have forud en 45 minutters fortælling om selve musikstykkerne ved Fredericia Musikforening. Ved koncerts start bød formanden Marie Fink-Nielsen de fremmødte velkommen og satte gang i koncerten.

Formand Marie Fink-Nielsen bød velkommen. Foto: Poul Rand.

De unge udadvendte unge mennesker var dygtige og koncentreret og de havde et hemmeligt våben som mange andre klassiske ensembler mangler, de havde plads til et smil. Deres kropssprog viste tydeligt, at de var i nuet og når en svær passage var overstået, kom smilet til os og til hinanden, de havde trods stor koncentration god publikumskontakt. De var gode fortolker kompliceret variabel musik og er uden tvivl unge mennesker godt på vej imod eliten.

Ud over de fredagens ordinære program hvor de blev klappet tilbage på scenen gav de et ekstranummer som var et af Carl Nielsens Romance for violin og klaver.

Duo Diathesis svære at komme uden om og holder de sammen kan de nok blive til noget stort inden for kammermusikken eller hvilken stilart de bestemmer sig for. En eftermiddag i eftertænksomhedens tegn, med det grå guld, dygtige musikere og regn der falder på ruderne er vel overstået og Jeg kan som andre smuglytte til Duoen på Spotify.

Poul Rand, Musikanmelder Fredericia Avisen.