Divisionsforeningen Håndbold forstår, at Fredericia Håndboldklubs fanklub, HK Ultras, ikke er tilfredse med sene kamptidspunkter. Direktør Thomas Christensen mener, at der skal findes en balancegang mellem et godt tv-produkt og en god oplevelse for fansene i hallen.

HK Ultras’ formand, Anders Holm, har tidligere udtalt, at han så en problemstilling i sene kamptidspunkter som følge af, at kampe enten skal sendes på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.

– På en måde er det her tidspunkt lidt skørt, for hos klubberne ligger der jo en dobbelt interesse i forhold til at få eksponeret så meget som mulig i TV i forhold til sponsorer og så videre, men omvendt er de vel også interesseret i at få fyldt hallerne. I Fredericia kan man se en stor forskel på, om det er de her børnevenlige tidspunkter eller de ikke-børnevenlige tidspunkter, når det kommer til at få unge mennesker ud i hallen, sagde Anders Holm blandt andet.

Divisionsforeningen Håndbolds direktør, Thomas Christensen, fortæller om baggrunden for de sene kamptidspunkter.

–  Det nye er, at TV 2 har opgraderet dækningen på PLAY så der vises endnu flere kampe. Det har gjort, at der er blevet kamp om tidspunkterne så der ikke vises flere kampe på én gang. De kører noget på Sport og PLAY, og det gør, at nogen tidspunkter er senere end vi er vant til. Min holdning er, at vi skal finde ud af om det har gang på jorden eller hvordan vi udvider begge målgrupper med dem i hallen og dem bag skærmen. Den ene må ikke komme før den anden, da det hænger sammen. Det er lidt af en proces, siger han.

Derfor har direktøren løbende en dialog med rettighedshaverne, TV 2, der heller ikke er interesseret i at få sidder i hallen, når de livetransmiterer kampene.

– Vi forestiller os, at mængden af kampe på PLAY stiger. Vi har en formodning om, at alle ligakampe på sigt vises på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY, og når vi kommer dertil, vil der være flere kampe på samme tid. Derfor vil man ikke være udfordret på de sene spilletidspunkter. Vi har en opgave om at komme dertil, og der skal vi alle være medspillere. Både os, klubberne, TV 2 og alle andre, så vi får den mængde af seere, der skal til at få endnu flere kampe og måske spiller flere kampe på én gang. Det er en balancegang, og der er et sammenspil med alle mulige udfordringer i samfundet med den ene og anden krise, så kan det godt være lidt hårdt nogen steder. Der er flere klubber, der er opmærksomme på det. Vi taler med klubberne og TV 2 om det. Det ene må ikke være på bekostning af det andet. Jeg fornemmer, at TV 2 er tilfredse med seertallene og det gør, at vi kommer hurtigere i den retning vi har håbet på. Nogen klubber har været lidt mere ramt end andre, men det er klart, at nogen klubber har haft en del sene kampe, siger Christensen.

Thomas Christensen forstår derfor god HK Ultras’ kritik, der går på, at der kommer færre til kampene, når det ikke er på fanvenlige tidspunkter.

– Det kan jeg sagtens se. I de klubber, der normalt har mange børn inde med fx skolebørn eller spillere fra omegnsklubber med 20:30-kampe, når børnene skal op i skole bagefter. Det italesætter vi også, og det er noget vi er med på, og vi forstår, at nogen er opmærksomme på det, slutter Thomas Christensen.