Et uventet syn har mødt pendlerne på deres rejse i dag. En gruppe kunstnere fra Det Kongelige Teater er taget ud for at give passagererne en uventet og kunstnerisk oplevelse på deres rejse.
Midt i den hektiske myldretid konfronteres man med et uventet syn på stationen. En harpenist, en cellist, en operasanger og en balletdanser står pludselig midt i menneskemængden. De klassiske toner blander sig med højtalerne, der oplyser om sporskifte og indkommende tog. Midt i et hastigt skridt stoppes der op og med undren iagttages en balletdanser, som snurrer rundt i en pirouette.
Det Kongelige Teater har pakket kufferterne med tåspidssko og tutuer, nodestativer og instrumenter og er hoppet ud at se med DSB. De røde plyssæder og spotlights er blevet skiftet ud med rejsekortstandere og togsæder.
Det Kongelige Teater og DSB har nemlig valgt at gå sammen om at bringe liv, lyd og kongelige overraskelser ud til 10 udvalgte stationer med en lille turné i Jylland og på Fyn under navnet ”Dit Kongelige Teater”.
I dag er det passagerer og pendlere på Fredericia Station, der har haft fornøjelsen af at møde teateret på dets vej gennem det danske efterårslandskab. Her er de blevet mødt af en mini-forestilling med musik og dans fra kendte klassiske værker og en ikke mindre end to meter høj balletsko, der tårner op over publikum. Passagerer, der aldrig før har set ballet eller hørt opera, har fået en smagsprøve på, hvad Det kongelige Teater kan tilbyde og det på nært hold.
Ifølge teaterchef Kasper Holten ønsker Det kongelige Teater at møde publikum, hvor publikum er. Som nationalscene skal teateret nå ud til hele landet, og her er samarbejdet med DSB en oplagt mulighed.
– Vi er nogle, som allerede ved, at kunsten kan berige vores liv, men vi ved også, at der er mange, som måske stadig føler, at kunsten kan være lidt utilnærmelig – eller som bor langt væk fra vores scener. Vi er derfor meget optaget af at være til stede i nye sammenhænge, i hele Danmark, for at invitere flere mennesker til at få lidt mere magi ind i deres liv. Og vi er utroligt glade for samarbejdet med DSB, der jo helt naturligt knytter vores land sammen. Det er dybt rørende at opleve mennesker pludselig blive bevæget af kunsten i en helt uventet sammenhæng, fortæller Kasper Holten begejstret.
Netop DSB kan virkeliggøre mødet med publikum med de mange passagerer, der dagligt benytter sig af tog for at komme til og fra arbejde, skole, familie- og vennebesøg – eller i teateret.
DSB arbejder på at skabe mere liv på stationerne. Kundechef i DSB Charlotte Saltoft Kjærulff udtaler i den sammenhæng:
– Rundt i landet har vi mange små og halvstore stationer, hvor vi har lukket billetsalgene, fordi over 90 procent af billetterne i dag bliver solgt elektronisk. I stedet arbejder vi målrettet med at skabe liv på stationerne, så de kan fortsætte med at være et aktiv for lokalsamfundet og vores kunder. ”Dit Kongelige Teater” er et sjovt og spændende projekt, og jeg forventer vores kunder får en rigtig god oplevelse af, at stationen kan være et aktiv på andre måder end, når man lige skal tage toget.














