Dan Skjerning skal fortsat være med til at sætte retningen for DGI, efter han blev genvalgt til hovedbestyrelsen på organisationens årsmøde 5. november i Vejle. Han er også formand for DGI Sydøstjylland og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark for Socialdemokratiet.

Gode rammer og betingelser for de mange frivillige, der dagligt knokler for at skabe stærke fællesskaber i landets idrætsforeninger. Det bliver en af de vigtigste opgaver for 53-årige Dan Skjerning de kommende to år. Det står klart, efter han 5. november blev genvalgt til DGI’s hovedbestyrelse efter et kampvalg på organisationens årsmøde i DGI Huset Vejle.

– Jeg har fortsat stor lyst og energi til opgaven om at gøre en forskel for det skønne foreningsliv, der dagligt sker i hele landet. I en tid hvor verden er usikker, og hvor krisen på flere fronter buldrer afsted, så er sunde, stærke, bevægende fællesskaber en styrke for vores samfund, siger Dan Skjerning.

Han blev formand for DGI Sydøstjylland i 2016, inden han to år senere fik sæde i DGI’s hovedbestyrelse. Nu er han for anden gang genvalgt til hovedbestyrelsen, og skal dermed fortsat være med til at sætte kursen for de 6.600 idrætsforeninger og 1,6 millioner medlemmer i DGI.

DGI’s værdier skal ud og leve

Dan Skjerning glæder sig over at fortsætte arbejdet med at engagere flest muligt i idrætsforeningerne. Og så ønsker han at styrke foreningernes evne til at rekruttere både nye frivillige og medlemmer. Det kræver, at DGI’s værdier om fællesskabet ved idrætten kommer endnu stærkere ud, mener han.

– Foreningerne er udfordret på nye typer af frivillige, som stiller andre krav end tidligere. Det gør de medlemmer, som vi skal have med i de sunde og livgivende fællesskaber, også. Vi skal have de stærke DGI-værdier ud at leve, så der helt banalt bliver skabt den gode velkomst, og at vi udvikler idrætstilbud, der indbyder til, at alle får lyst til bevægelse hele livet, og ikke skræmmes væk af unødige krav om regler eller udtagelser, som ikke giver lyst til mere, siger Dan Skjerning.

Han ser også gerne, at DGI i endnu højere grad understøtter foreningerne i at få samlet de børn og unge op, som har været igennem en del år, hvor fællesskabet har været under pres, og isolation, ensomhed og mistrivsel har fået for meget rum.

Foreningsmenneske ind til benet

Dan Skjerning er foreningsmenneske ind til benet. Han var 14 år, da han første gang blev valgt ind i bestyrelsen i sin lokale idrætsforening, Gårslev GF, hvor han stadig får motion med cykling og fitness. Her var han bestyrelsesmedlem i over ti år, og idrætten blev en døråbner til lokalpolitik.

Fra 2001 til 2020 sad han i kommunalbestyrelsen i Vejle for Socialdemokratiet, blandt andet som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og sidste år blev han valgt ind i regionsrådet for Region Syddanmark. Derudover er han næstformand i den lokale brugs og teatermand på 25. år ved Gårslev Amatør Scene.

Han er uddannet typograf og lærer uden bachelor, og arbejder på et bosted for voksne handicappede. Privat bor Dan Skjerning i Gårslev mellem Vejle og Fredericia sammen med sin hustru Dorethe. De har i alt fem voksne børn.