Aarhus Fremad oplyser, at de har indgået en aftale med Christian Ege Nielsen som spillende assistenttræner.

I tirsdags kom det frem, at Christian Ege stopper i FC Fredericia allerede nu, selvom den oprindelige aftale løb frem til sommeren 2024. Det viser sig nu, at det er fordi han har fået budet om at blive spillende assistenttræner i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad.

– Jeg glæder mig til at arbejde sammen med trænerstaben, men især også spillerne. Der er et rigtig stort potentiale i truppen og rigtig mange dygtige spillere. Der er blevet gjort et godt stykke arbejde med truppen, og så hører jeg også, at det er en god gruppe fyre. Min følelse er rigtig god, og jeg glæder mig til den udfordring, som det bliver, siger Ege.

I de seneste par år har Aarhus Fremads træner været Morten Dahm Kjærgaard, som Christian Ege har en fællesfortid med i FC Fredericia, hvor Kjærgaard var assistenttræner i en årrække.

– Det en fordel både i forhold til at være spiller, men også træner. Jeg har nogle mennesker omkring mig, hvor der er stor gensidig tillid – nogle jeg kan være sårbare overfor i en overgangsfase, som helt sikkert bliver udfordrende for mig. Jeg har haft en god dialog med Morten og Lars om, hvad der skal ske, og så har jeg fulgt meget med i holdets kampe under Morten – især i den her sæson, siger Christian Ege.

At Christian Ege nu er fordi i FC Fredericia, hvor han har spillet i de seneste ti år, og derudover er vokset op i byen, gør det til et svært farvel, men han er afklarede med beslutningen.

– Det har været svært at sige farvel. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, fordi det passer godt ind i min familiære situation, og den proces jeg er i som menneske og person. Jeg er selvfølgelig taknemmelig over, at jeg har fået lov til både af Fredericia at stoppe før tid, men også af Fremad til at starte nu. Jeg har oplevet en enorm stor respekt for mig som person fra begge parter, og det er jeg virkelig glad og taknemmelig over, forklarer Christian Ege.

Udover FC Fredericia har Ege tidligere repræseneret FC Djursland og Brabrand IF.