Champions League-finalen skulle have været afviklet i den russiske by Sankt Petersborg, men nu har UEFA besluttet at flytte finalen.

Finalen kommer i stedet til at blive afviklet i Paris på det store stadion, Stade de France, oplyser UEFA.

Som følge af situationen i Ukraine, som Rusland har invaderet, har UEFA truffet beslutningen om at flytte finalen væk fra Sankt Petersborg, der blev bygget forud for VM i Rusland, og var finansieret af den statsejede russiske olie- og gasfirma, Gazprom, som er en af UEFAs største sponsorer.

UEFA ønsker at udtrykke sin tak og påskønnelse til Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for hans personlige støtte og engagement i at få europæisk klubfodbolds mest prestigefyldte kamp flyttet til Frankrig i en tid med en krise uden sidestykke. Sammen med den franske regering vil UEFA fuldt ud støtte multi-stakeholder indsats for at sikre redning af fodboldspillere og deres familier i Ukraine, som står over for alvorlige menneskelige lidelser, ødelæggelse og fordrivelse. På dagens møde besluttede UEFAs eksekutivkomité også, at russiske og ukrainske klubber og landshold, der konkurrerer i UEFA-konkurrencer, skal spille deres hjemmekampe på neutrale spillesteder indtil videre. UEFA’s eksekutivkomité besluttede endvidere at forblive på standby for at indkalde til yderligere ekstraordinære møder, på en regelmæssig løbende basis, hvor det er nødvendigt, for at revurdere den juridiske og faktuelle situation, efterhånden som den udvikler sig, og vedtage yderligere beslutninger efter behov.

Champions League-finalen afvikles den 28. maj.