De forsvarende mestre fra Danmark fik et ganske fint udgangspunkt i Østrig, når man tager omstændighederne i betragtning, og derfor var aftenens nederlag på 2-1 til Salzburg ikke endegyldigt for danskernes Champions League-drømme.

Returopgøret venter i næste uge på Brøndby Stadion, og her har Niels Frederiksens tropper muligheden for at rette op på resultatet og spille sig fra kvalifikationens playoff-runde.

Aftenens kamp startede ellers med danske briller ganske fint, da Mikael Uhre efter kun fire minutter bragte sit hold i front 1-0. Men resten af kampen foregik kampen på hjemmeholdets præmisser, og det var blot et spørgsmål om tid, før Salzburg både fik udlignet og senere bragt sig foran.

Først var det tyske Karim Adeyemi, der udlignede til 1-1 ti minutter inde i anden halvleg, og til slut kunne Brenden Aaronson så sikre Salzburg 2-1-sejren kort inden dommerens overtid.

Brøndby havde over fem spillere ude med corona, og dermed var det en trup, som manglede bredde og taktisk overskud. Der er dog en uge til returopgøret, hvor intet er muligt med et udgangspunkt, som kun kræver to mål, før Brøndby kan sikre sig avancement.