Christian Eriksen kunne nærmest selv bestemme, hvor han ville fortsætte karrieren, men valget faldt på Brentford, og det kan der være flere årsager til. En af de store er, at han skal genfinde sig selv som fodboldspiller, og det er nemmere i en klub, der ikke er blandt verdens største.

Efter længere tids spekulationer blev det tidligere på ugen officielt, at Christian Eriksen fortsætter karrieren i Brentford på en aftale gældende for resten af sæsonen. Lønrammen var sandsynligvis ikke det, der var det store emne, men mere pakken med at begge parter får noget ud af det.

– Hvis Eriksen ville, så kunne han nærmest vælge og vrage, og vælge en klub, der ville tilbyde ham mere i løn, end Brentford. Selvom Eriksen naturligvis ikke bliver lavtlønnet, har lønnen dog næppe været et særlig stort tema. I stedet har Brentford præsenteret Eriksen for en plan, hvor han stille og roligt kan komme tilbage på fodboldbanen, og efter planen skal bidrage til, at Brentford sikkert sikrer sig en ny sæson i Premier League. Den plan, som det ligner Brentford har lagt, ser ganske fornuftig ud, siger sportsreporter hos Danske Digitale Medier A/S, Patrick Viborg Andersen.

Foruden det sportslige, har Eriksen også gjort sig menneskelige overvejelser, om hvor han vil fortsætte karrieren. I den henseende har Brentford flere parametre, der passer godt ind, mener Patrick.

Nu når Christian Eriksen ikke valgte den danske tryghed, så kommer man ikke tættere på end Brentford. Klubben ligger i London, hvor han boede fra august 2013 og frem til januar 2020. I Brentford er der et hav af danske spillere, og med Thomas Frank som manager og Brian Riemer som assistent, så er Eriksen omgivet af landsmænd, der kan få ham til at føle sig hjemme i de nye rammer, siger han og fortsætter:

– Det helt oplagte valg havde været Ajax, men der kan være flere årsager til, at valget ikke faldt på dem. En af dem kan være, at Christian selv ikke ville tilbage, da forventningerne til ham grundet fortiden ville være tårnhøje. Skal Eriksen tilbage til den klub, hvor han fik sit gennembrud, skal han være sikker på at kunne gøre en forskel. Det får vi svaret på i det næste halve år. Kommer Eriksen tilbage på det niveau, som alle håber, er det dog ikke ensbetydende med, at han skifter til en større adresse allerede til sommer. Jeg tror, at han fortsætter i Brentford, hvor han i så fald vil være sikker på spilletid, og over en længere periode vil kunne vise sig kontinuerligt frem. Især med tanke på, at han vil med til VM senere på året.

Selvom Eriksen nu er på plads i en ny klub kan der dog gå noget tid før, at han kommer på banen og gør de ting, som alle håber på.

– Vi skal huske på, at Eriksen altså ikke har spillet en fodboldkamp siden den 12. juni. Nu skriver vi februar 2022, og det er lang tid. Vi skal væbne os med tålmodighed, og først og fremmest glæde os over, at Christian Eriksen har fundet en ny klub, og på længere sigt kan vi, forhåbentligt, nyde mandens evner på fodboldbanen, slutter Patrick Viborg Andersen.