Der var liv og glade dage på Øster Voldgade i Fredericia lørdag formiddag. Omkring 100 børn havde tilmeldt sig BørneTour, der er et initiativ i forbindelse med, at Tour de France starter i Danmark. Det er Fredericia Kommunes håb, at BørneTour vil inspirere børnene til at cykle endnu mere til hver dag.

Løbet var for børn og unge i alderen 3-15 år, og er i Fredericia var det arrangeret i samarbejde med Fredericia Cykel Club, Taulov BMX, Fredericia Kommune og Danmarks Cykle Union. De kunne se et velbesøgt arrangement, hvor glæden var stor fra alle deltagerne, der fik guldmedaljer, diplom og goodiebags.

Klokken 10:40 bød borgmester Steen Wrist og Peder Tind velkommen, hvilket man kan se i denne video:

Efterfølgende var det tid til at prøvekøre ruten, og så gik starten for de 3-4 årig klokken 11:05, og der skulle cykles 1-3 omgange af 650 meter – 2 kilometer (valgfri distance). For den årgang var det tilladt at anvende både en løbecykel og almindelig cykel, og forældrene måtte løbe med.

Klokken 11:25 var det de 5-7 årige der skulle på cyklen. De startede klokken 11:25, og skulle ud at cykle seks omgange, hvilket svarede til 3,9 kilometer. Til sidst var det den sidste aldersgruppe, hvor man måtte være fra 8-15 år.

Se her billeder fra eventet: