Der var grund til at trække på smilebåndene og løfte armene i vejret onsdag aften for Fredericia Håndboldklub. Trods tre skader til prominente spillere lykkedes det dem at vinde over TTH Holstebro, og det endda efter, at de undervejs var bagud med fire mål. Alligevel er der bekymringer at spore, netop grundet skadessituationen.

Et uheld kommer sjældent alene. Først var det Thorsten Fries, der for nogle uger siden vred om på foden og missede to kampe, som FHK endte med at tabe, da holdet lukkede uhørt mange mål ind mod Mors-Thy Håndbold og Aalborg Håndbold. Hele 80 mål blev der scoret mod FHK i de to opgør, det blev sat noget mere ned mod TTH, som FHK besejrede med 34-32.

Fries var nemlig tilbage i FHK-målet, og det var noget, der klædte holdet. På nærskudene var keeperen uhyggelig, og så gjorde det knap så meget, at der var et par svipsere på langskud. Et kig ned over statistikken på kampen underbygger det. Stregspillerne Miha Zvizej og Dan Beck Hansen var uskarpe og lavede til sammen to mål på fem forsøg. Fløjspillerne Magnus Bramming, Rasmus Kier og Christian Jensen havde heller ikke nogen prangende dag på kontoret. Særligt Bramming, der ellers tidligere har været inde omkring landsholdet, lavede blot to mål på seks forsøg. I alt lavede fløjspillerne blot seks mål på 14 forsøg. Læg dertil, at da kampen skulle afgøres, at Nikolaj Markussen brændte helt fri på et nærskud, og så kan man i dén grad tale om, at Thorsten Fries var kampafgørende.

Det er ikke givet, at Fries er så uhyggelig god hver gang. Netop derfor er der alarmklokker, der ringer. Emil Tellerup er ude i minimum fire uger med en brækket knogle i hånden. Alternativet til Thorsten Fries hedder derfor enten U19-keeperen Rasmus Storm, som var med på bænken mod Mors-Thy og Aalborg, eller 2. divisionskeeperen Magnus Nyegaard. Derfor kan det ikke udelukkes, at FHK vil afsøge markedet for en keeper med mere erfaring og højere niveau, der kan træde til, i den situation som klubben er kommet i.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det giver også grublerier, at Anders Kragh Martinusen er ude. Han er som minium ude i hele november med problemer i højre skulder, der skal have helt ro. Alternativet til Martinusen er Mads Christiansen og Nikolaj Petersen, og der er et gab ned til de to i forhold til Martinusen, der har det højeste topniveau af de tre. Derfor måtte Gudmundur Gudmundsson også tage alternative midler i brug, da Christiansen ikke fungererede angrebsmæssigt i starten af kampen mod TTH Holstebro.

Nicolaj Nørager blev kastet ind på højre back i syv mod seks, og det fungerede. Så let som ingenting kom Nørager igennem på ydersiden af backen og fik sat bolden ind bag de sagesløse TTH-keepere. Den kan dog ikke blive ved med at gå. En højre back, der skal afslutte i gennembrud fra højre back, har ikke hele målet at skyde i på samme måde som en venstrehåndet, og en venstrehåndet giver derudover et helt andet flow. 

adp-as.dk

Det lykkedes dog faktisk mod Aalborg, uden Martinusen på banen, at få Mads Christiansen i scene. Det skete samtidig med, at James Junior Scott var på banen, men franskmanden var ude med en mindre skavank, og forventes klar igen til næste kamp mod Ribe-Esbjerg den 9. november, og derfor kan det være, at problematikken på højre back er en del mindre end, hvad tilfældet var med udgangspunkt i TTH-kampen.

Se her vores karakterer fra opgøret mellem FHK og TTH:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
-2 = Miserabel præstation
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Thorsten Fries (12 – Man of the match): Som beskrevet tidligere var Fries outstanding. I første halvleg holdt han ene mand FHK inde i opgøret, og i anden halvleg, da det hele skulle afgøres, reddede han to gange i træk Nikolaj Markussen. 

Magnus Nyegaard (UB): Kom ikke på banen.

Martin Bisgaard (7): Sikker i det meste han foretog sig. Lavede fire mål seks forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Kom ikke på banen.

Reinier Taboada (4): Startede kampen skidt ud, men fik spillet sig op. Var særligt god i starten af anden halvleg. Lavede fire mål på syv forsøg.

Malthe Hejsel (UB): Kom ikke på banen.

Nicolaj Nørager (10):  Otte mål ti forsøg, hvor hovedparten blev lavet fra en uvant position er godt gået. Tog ansvar til sidst og lavede FHK’s to sidste mål.

Lasse Balstad (4): Defensiven var lidt på dybt vand særligt i første halvleg, men det blev lappet sammen i løbet af kampen, og det var Balstad med til.

Einar Olafsson (7): Den unge islænding blev sat ind i defensiven, da det kneb, og han løste opgaven.

Kristian Stoklund (7): Lidt for stor spildprocent på skuddene i åbent spil. Fik lavet i alt otte mål på 13 forsøg, og bidrog med seks assists.

Mads Christiansen (UB): Spillede ikke nok.

Nikolaj Petersen (UB): Kom ikke på banen.

Kasper Young (7): Var koldblodig, da han fik bolden på fløjen og lavede fire mål på fem forsøg.

Jakob Frederiksen (4): Blev kortvarigt sat ind, da Young havde en udvisning, og scorede på det ene forsøg han fik.

Nikolaj A. Nielsen (7): Fortsatte tendensen med at skabe god plads angrebsmæssigt på stregen. Lavede to mål på to forsøg.

Rasmus Meyer (4): Ikke den bedste kamp af Meyer, der dog som altid kæmpede alt hvad han har lært.