IT-virksomheden Bankdata har nu tæt på 100 medarbejdere i Danmarks næststørste by. Bankdatas aarhusianske kontor har så stor tilslutning, at IT-virksomheden udvider kontoret til det dobbelte. Dermed råder Bankdata samlet over 90 kontorpladser i INCUBA, som Bankdata blandt andet deler med Microsoft, Chainalysis, Concordium og en række andre IT-virksomheder.

Bankdata åbnede udviklingskontoret i 2016. Kontoret ligger centralt i IT-byen Katrinebjerg, hvor Aarhus Universitet har centreret al sin IT-forskning og -uddannelse. Og det er blandt andet den lette adgang til de bedste IT- og tech-eksperter i Danmark, der gør Aarhus og INCUBA så attraktiv for Bankdata.

Esben Kolind Laustrup, Adm. Direktør, Bankdata

– Faktisk ville vi gerne udvide yderligere, men pladsmangel bremser det ønske. Hver gang en virksomhed forlader bygningen, har vi stået parate til at overtage pladserne, fortæller Esben Kolind Laustrup, der er administrerende direktør i Bankdata.

Danmarks IT-mekka vokser

Mai Louise Agerskov, Adm. Direktør

For at imødekomme netop den udfordring planlægger INCUBA Katrinebjerg en udvidelse af de eksisterende 12.000 kvm til i alt 22.000 kvm.

– Med udvidelsen INCUBA Next tager vi højde for fremtidens krav til arbejdspladsen som et sted, der både inspirerer og understøtter innovation, men som også er en oplevelse i sig selv og giver mulighed for effektivitet og convenience i hverdagen, udtaler Mai Louise Agerskov, CEO i INCUBA A/S.

De cirka 20.000 studerende, forskere, medarbejdere og virksomheder på Katrinebjerg gør bydelen til et IT-kraftcenter, som grundet et unikt studie- og forskningsmiljø scorer højt på internationale ranglister og også tiltrækker adskillige udenlandske studerende.

Det er lige i kernen af Danmarks stærkeste IT- og tech-miljø, at Bankdatas kontor i INCUBA Katrinebjerg er placeret. Her sikrer et netværk på mere end 100 virksomheder, erhvervsfremmeaktører og GTS-institutter samspil mellem erhvervsliv, forskning studerende. 

– Det er vigtigt for INCUBA at tiltrække virksomheder, som kan være med til at fremme innovationen og udviklingen inden for IT. Det, at vi har Bankdata i vores community, bidrager til, at forskningen og de innovative ideer og startups helt bogstaveligt møder erhvervslivet. Bankdatas tilstedeværelse i INCUBA sikrer desuden, at flere får øjnene op for de mange muligheder, som IT-uddannelserne på Aarhus Universitet giver, fortæller Mai Louise Agerskov.