I sidste weekend havde Wetche Bageri sidste åbningsdag, da butikken på Vesterbrogade 13 i Fredericia blev overtaget af P. A. Andersen & Sønner.

Håndværkere er i disse dage i gang med at istandsætte og renovere butikken, resultatet vil glæde medarbejdere og kunder, fortæller både den tidligere bagermester Bjarne Wetche og den nye, Kristian Andersen. Der saves, rykkes rund, programmeres kassesystemer og knokles på at blive klar til mandag den 9. august.

Den tidligere ejer, Bjarne Wetche er glad for at se, at butikken får en kærlig hånd, før de nye ejere, Kristian Andersen og hans far, kan slå dørene op for kunderne mandag den 9. august klokken 06:00.

De nye ejere overtog bagerforretningen i starten af august. De har brugt tiden på at renovere butikken, så man får en ny butiksindretning og facade, der giver bageriet et twist af Andersen-familien. Bjarne Wetche synes også, at det er fedt at opleve renoveringsarbejdet, selvom der blot er fire dage til åbningsdagen for de nye ejere:

– Det er dejligt at se, at der er gang i den. Det ser ud, som det skal, før man åbner. Både pulsen og aktiviteten i butikken er høj, og lige pludselig går det rigtig stærkt, og så er der ryddet op i alle hjørner, siger Wetche.

Bageriet i Vesterbrogade er en historisk drevet forretning, der har eksisteret i mange årtier, og derfor indeholder den et stort lokalt præg. Butikken har været der siden 1954 og har en god historie med sig, og dermed forpligter det at drive et bageri med en stærk lokal identitet. Bjarne Wetche er sikker på, at P. A. Andersen & Sønner vil gøre alt, hvad de kan for at skrive historien videre, da de har 122 års erfaring, og dermed overtages butikken af aktører, som har et stort kendskab til bagerbranchen.

Læs også: Kendt bageri solgt

De nye ejere har kæmpe respekt for, hvad Bjarne og resten af Wetche-familien har opnået. Kristian Andersen vil levere den kvalitet, som de har leveret i mange generationer. Derudover vil man sætte sit eget præg på butikken med et nyt sortiment og andre produkter, som P.A. Andersen & Sønner er kendte for. Andersen familien håber på, at kunderne vil tage godt imod dem og den nye forretning.

– Vi håber med en nyrenoveret butik, at vi kan være med til at skabe en masse gode oplevelser og liv i området, udtaler den nye ejer, der ikke bekymrer sig over, at håndværkerne har travlt med at bore og hamre, da han har været en del af seks renoveringer i forskellige butikker i de sidste fem år:

– Det er altid de sidste to dage, hvor det tager rigtig fart. Det ser ud, som det skal gøre, og vi skal nok nå det hele. Bjarne og jeg har stort set været enige om, hvad og hvordan butikken skal renoveres. Selvom vi er forskellige bagere og personer, så tænker vi meget ens. Vi har under forhandlingerne haft den samme kurs, så samarbejdet har været rigtig godt, siger han.

De deler mange af de samme værdier, hvor der også skal være plads til et familieliv og fritidsliv, så man ikke arbejder døgnet rundt. Derudover er det vigtigt, at deres ansatte også har en god mængde tid til familielivet og fritiden, da det ifølge ejerne giver et bedre arbejdsmiljø. Rummelighed er en vigtig værdi for begge personer, og det har de også mærket i deres forhandlinger og i overdragelsesfasen, hvor der har været en afslappet og god tone, og samtidig har der været højt til loftet.

De nye ejere har en masse gode tilbud i støbeskeen, som kunderne kan glæde sig til mandag morgen. De har blandt et brød plus et rugbrød til kun 20 kroner, en jordbærtærte kun til 60 kroner og fire hindbærsnitter til kun 20 kroner, samt 40 centimeter wienerbrød til 20 kroner.