Den danske cykelrytter, Kasper Asgreen, blev torsdag hyldet på rådhuset i hjembyen, Kolding, hvor han i en ellers travl hverdag, har et tiltrængt pusterum inden, at fokuseret begynder at blandt andet rettes mod VM i Flandern, der afvikles fra den 19.-26. september.

De berømte honningkager var fundet frem i byrådssalen på Kolding Rådhus, hvor det nok en gang var blevet tid til at hylde Asgreen, der ikke selv kunne huske, hvor mange gange det er sket, at borgmester Jørn Pedersen har haft ham inde i byrådssalen. Borgmesteren konstaterede derfor også med et smil, at han var i tvivl om Asgreen ville være træt af en honningkage.

Seancen var sat i værk for specielt at hylde Asgreen var til OL og repræsenterede Danmark, men ser man på det over en bred kam har Asgreen leveret flere nævneværdige resultater i 2021. Det hele startede med triumfen i Flandern Rundt, som han vandt i foråret, og undervejs i Tour de France blev det til en andenplads på den sidste enkelstart. Til OL ramte Asgreen ikke dagen på enkelstarten og måtte tage til takke med en syvendeplads.

Kasper Asgreen er i disse uger hjemme i Kolding. (Foto: AVISEN)

Formanden for Kolding Bicycle Club, Johnny Pedersen, holdt en tale, hvor han kom ind på anekdoter om Kasper Asgreen, som han ved mange tidligere lejligheder har kaldt en ambassadør for klubben.

Johnny fortalte blandt andet, at han efter syvendepladsen ved OL ringede til Asgreen og sagde tillykke med resultatet, hvortil Asgreen svarede: “Det skal du ikke sige tillykke med.”

Kasper Asgreen kom hjem fra Tokyo i fredags, og siden har han tilbragt tiden i Kolding, hvor han forventer at være et par uger endnu. OL-deltagelsen var koldingenserens første.

– Jeg synes ikke rigtigt, at jeg mærkede den stemning, som der er til et OL. Landevejscyklingen var samlet ude på et almindeligt hotel, der ikke var en del af OL-byen, så vi var kun landsvejsholdene, og det er de samme, som man plejer at se, siger Asgreen, der i forbindelse med besøget i hjembyen har droslet ned for træningen:

– Men i weekenden begynder jeg at træne mere struktureret igen, siger han.

Kasper Asgreen skrev en hilsen i gæstebogen. (Foto: AVISEN)

Hverken Tour de France eller OL forløb helt som den 26-årig Asgreen håbede, men til gengæld glæder han sig over forårssæsonen med den føromtalte sejr i Flandern Rundt.

– Forårssæsonen var helt fantastisk, hvor jeg kom godt fra start. Jeg ville gerne have kørt bedre i Tour de France og bedre til OL. Jeg følte, at formen var god, men jeg ramte ikke den rigtige dage, konstaterer han.

Asgreen erkender dog, at selvom han havde haft ”diamanter i benene” til OL, så var det næppe blevet til guld.

– Med den rute, der var, så havde jeg svært ved at køre med om sejren, men jeg kunne have kørt med om medaljer på en god dag, siger Asgreen.

Kasper Asgreen har kontrakt med Dequnick Quick-Step til udgangen af 2024.