Den 28. september gæster skuespiller Amalie Dollerup Fredericia, når hun i Erritsø Idrætscenter både taler og synger til et foredrag arrangeret af LECTURE.

Amalie Dollerup har med TV2-serien Badehotellet fået et gennembrud som overklassepigen Amanda, der er gået fra at være en temperamentsfuld, egoistisk grosserdatter til nu at være en voksen, empatisk og arbejdsom kvinde, der er hotellets bestyrerinde, og som bliver udfordret i den svære tid under anden verdenskrig. Nu kan du møde den populære skuespiller og få et sjældent indblik i hendes skuespillerunivers krydret med gode anekdoter undervejs.

Amalie Dollerup blev uddannet skuespiller på Aarhus Teater i 2010 og blev året efter fastansat på Aalborg Teater. Her medvirkede hun i alt i 14. forestillinger; blandt andet i Reumert vindende forestillinger som Den Gyldne Drage, Anne Linnet-koncerten Jeg er jo lige her og musicalen En kort en lang m.fl.

Sang har i det hele taget været en stor del af Amalie Dollerups skuespillerkarriere og hun har derudover haft flg. roller; Kvindelig hovedrolle i dansemusicalen Saturday Night Fever (2017), solist i musicalkoncerten ”I love musicals 2”, Cirkusrevyen (2018), spillede musen Polyhymnia i operette-musicalen “Mød mig på Cassiopeia” på Folketeatret i København (2019).

Senest har Amalie Dollerup vist sine musikalske færdigheder, da hun medvirkede i Fællessang – hver for sig på DR i foråret 2020 og optrådte i en duet med Philip Faber i hans morgensangsprogram i samme periode.

Allerede som barn har skuespil været en stor del af Amalie Dollerups liv og som bare 9-årig havde hun hovedrollen i musicalen ”Annie”. Hurtigt efter blev Amalie et kendt ansigt fra film- og TV; I 1995 debuterede hun som den yngre udgave af Lise Nørgaard i filmen Kun en pige. Derefter fulgte store tv-succeser som blandt andet Yrsa i Krummernes jul og den selvstændige datter Sille i krimiserien Strisser på Samsø. Helt fra barn og frem til i dag har Amalie Dollerup lagt stemme til en lang række tegnefilm.

Amalie Dollerup leverer i sit foredrag et personligt og underholdende musikalsk foredrag om sin begivenhedsrige vej fra barne- til tv-stjerne, og med velkendte sange fra hendes karriere. Sange, der har haft en særlig betydning for hende professionelt og privat.

Læs mere om foredraget her