En 44-årig mand blev i dag ved Retten i Kolding idømt en ubetinget fængselsstraf for groft bedrageri, underslæb og dokumentfalsk i forbindelse med handel med leasing biler.

Efter en længerevarende efterforskning er en 44-årig mand i dag tiltalt og dømt for mere end mere end 20 tilfælde af groft bedrageri, underslæb og dokumentfalsk begået over en periode fra april 2018 til januar 2019. Bedragerierne er samlet i størrelsesordenen ca. 5 mio. kr.

Den dømte drev i perioden flere leasingfirmaer med adresser i Give og Vejle og blev i december 2018 anmeldt til politiet af tidligere samarbejdspartnere.

Bianca Trøjborg, som er anklager på sagen, forklarer: ’I flere tilfælde har den dømte via sine leasingfirmaer blandt andet solgt biler eller indgået leasingaftaler – både med privatpersoner og med firmaer – på biler, som han enten ikke var den reelle ejer af, eller som han ikke udleverede, og han beholdt de beløb, han var blevet betalt for bilerne. I forbindelse med bedragerierne har han også i flere tilfælde brugt forfalskede leasingaftaler.’

Den 44-årige mand har tidligere været internationalt efterlyst. På anmodning af Sydøstjyllands Politi blev han anholdt af spansk politi i Spanien i oktober 2020 og blev udleveret til Danmark den 9. december 2020. Ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding den 10. december 2020 blev han varetægtsfængslet og det har han været siden. 

Den 44-årige erkendte sig skyldig og modtog dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Bianca Trøjborg.