Selskabet Forstas blev stiftet i 2002 og har specialiseret sig inden for vedligehold og anlæg af udearealer for både offentlige og semioffentlige kunder. To årtier senere flytter virksomheden med 236 medarbejdere nu til Fredericia for at komme tættere på de sydjyske og fynske kunder.

Forstas startede som enkeltmandsvirksomhed med anlægnings- og gartneropgaver i private haver, men er i dag etableret som landsdækkende virksomhed. De ansatte kører ud fra virksomhedens fem lokationer og står året rundt for både vedligehold, anlæg, drift, snerydning samt grafittirensning.

Opførelsen af et nyt domicil skal fremtidssikre Forstas’ ønske og mål om vækst, bæredygtighed og gode funktionelle rammer for de ansatte. Byggeriet er tiltænkt, designet og indrettet til at skabe nærvær, fællesskab og åbenhed i det daglige arbejde.

Passion, tillid og loyalitet er årsagen til virksomhedens succesfulde historie, og det fundament udbygges nu yderligere:

– Placeringen er ganske enkelt ideel for Forstas. Vi bygger i alt 800 m2 administration, 2000 m2 lager og eget værksted. 30 administrative medarbejdere vil sammen med 70 udkørende medarbejdere flytte med til vores nye domicil. Målsætningen for de kommende år er, at det tal stiger til henholdsvis 50 og 150, fortæller virksomhedsejer Thomas Munch Sørensen og fortsætter:

– Vores medarbejdere er uden tvivl blandt de dygtigste i branchen, og det er de fordi, vi gør tingene på vores egen måde med et fokus på hele tiden at blive bedre. Desuden formår vi, via en sublim kundeindsigt løbende med et innovativt fokus, at give kunderne de bedste oplevelser og løsninger. Vi vil også rekruttere flere medarbejdere i takt med flere opgaver i de kommende år.

– Jeg glæder mig over, at Forstas vælger at placere sig i Fredericia. Det skaber vækst og muligheder for arbejdspladser i Fredericia. Jeg ønsker dem varmt velkommen i Fredericia, siger borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist.

– Det glæder mig, at Forstas har valgt Fredericia. Det vil betyde flere arbejdspladser til byen, og samtidig er det en virksomhed, der vil give de lokale mulighed for at byde ind med arbejdskraft. Jeg glæder mig også over, at væksten i salget af erhvervsjord fortsætter, siger erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer.